Börsveckans nya aktieråd

Börs Börsveckan ger hela fem köpråd i veckans utgåva, medan tre aktier får rekommendation avvakta.

Följande är ett sammandrag av analyserna från Börsveckan nummer 34.

Bergman & Beving har som många andra industriaktörer påverkats negativt av utvecklingen på bostadsmarknaden. Men med intern förbättringspotential att höja lönsamheten i framför allt divisionen Tools & Consumables och möjlighet till nya förvärv så ser aktien köpvärd ut. KÖP.

Industrigrossisten Lagercrantz har gjort en imponerande lönsamhetsresa de senaste tio åren men knäckfrågan är hur pass mycket bättre det kan bli framgent? Börsveckan bedömer att aktien värderas rimligt just nu och avvaktar. AVVAKTA.

Indutrade hade bra fart på översta raden under det senaste kvartalet med en omsättning som slog förväntningarna. Bolaget uppger att marknadsutsikterna är goda, om än att orderboken inte växer i samma takt som försäljningen. KÖP.

Addtech är ett av de bästa bolagen bland teknikhandlarna, enligt Börsveckan, men med ett stundande vd-skifte och en konjunktur som är på väg att toppa ur är ändå värderingen inte tillräckligt attraktiv. AVVAKTA

AddLifes inriktning mot medicinteknik är intressant och framförallt betydligt mer konjunkturstabil än övriga industrigrossister, men värderingen är också därefter. AVVAKTA.

Industrigrossisterna går stadigt framåt och OEM är inget undantag. 10 procents organisk tillväxt under andra kvartalet imponerar, liksom det faktum att orderboken växer snabbare än omsättningen. KÖP.

Catena Media har som många andra spelbolag tappat rejält på börsen den senaste tiden. Tillväxten är dock fortsatt stark och vi bedömer att bolaget står väl rustat inför framtiden. KÖP

Gaming Innovation Group (GIG) lever upp till namnet med sin innovativa och heltäckande verksamhet inom gambling. Dessvärre är inte kostnadskontrollen bra nog och aktien har rasat kraftigt i år. Det kan ta något år men GIG framstår ändå som en attraktiv placering till dagens kurs. KÖP

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -