Heta betalningar till Heta Listan

Heta Listan Betalningslösningar är glödhett på börsen. Vi har hittat två snabbväxande amerikanska bolag på temat. Förra veckans konsultkandidat blev en fullträff.

Ett starkt andra kvartal och nya köprekommendation har givit vår satsning på Devport en raketstart. På en vecka har aktien stigit med 19 procent. I andra kvartalet ökade omsättningen med 37 procent och rörelseresultatet steg till 7,6 Mkr (4,9 Mkr).

För att skydda delar av vinsten höjer vi upp stop loss-nivån i Devport till 81,00 kronor.

Förra veckans andra kandidat, Red Hat, har kvalat in på listan men inte rört sig därifrån.

Listan rymmer nu fem aktier, var av tre avkastat mellan 19–12 procent.

Nu till veckans nya kandidater.

Square (SQ)

Trigger 75,00 dollar. Stop loss 70,00 dollar.

Amerikanska Square har synts på Heta Listan tidigare. Aktien är volatil av sin natur och senast kastades vi ur aktien i svängningarna. Sen dess har den stigit rejält men det bör finns potential för vidare uppgång.

Bolaget levererar betalningslösningar till främst lokala näringsidkare och food trucks. Det saknas inte konkurrenter men Square har snabbt vunnit marknadsandelar med sin betal-dongel.

Till betalningslösningen hör ett butiksinterface som gör det enkelt att komma igång. Inbyggt finns stöd för att hantera försäljningsrapporter, inventering, tidrapporter och skatter.

I år förväntas intäkterna växa med närmare 60 procent, sen ytterligare 30 under 2019. Mot årets slut förväntas bolaget också visa svarta siffor. Värderingen har sprungit iväg, och det dröjer till 2021 innan p/e-talet faller under 50.

Köp aktien om den stiger över 75,00 dollar och sätt stopp vid 70,00 dollar.

Worldpay (WP)

Trigger 93,00 dollar. Stop loss 88,00 dollar.

Worldpay hanterar också betalningar, men har mer gemensamt med jättarna Visa och Mastercard.

Precis som jättarna erbjuder Worldpay olika typer av betalningsinfrastruktur, fysiska kortterminaler, virtuella terminaler för e-handel, mobila plånböcker och bankomattjänster.

I och med sammanslagningen med Vantiv har den rapporterade omsättningen exploderat under 2018. Men baserat på proforma-siffor har det nya bolaget vuxit med rimligare 11 procent. Bolaget guidar att det justerade resultatet per aktie kommer landa på cirka 4 dollar i år.

Worldpay är starka på online-betalningar och samarbetar redan idag med många av de bästsäljande sajterna i världen, enligt Seeking Alpha.

Marknaden för betalningslösningar inom e-handeln värderas till 3 000 miljard dollar globalt och varje år väntas marknaden växa med 300 miljarder dollar. Här har bolaget goda möjligheter att växa vidare.

Ledningen har ett mandat att köpa tillbaka aktier för 250 miljoner dollar. Och vi kan förväntat att ungefär 1 procent av marknadsvärdet köps tillbaka.

Worldpay växer i takt med att världens konsumenter spenderar allt mer. En negativ vändning i konjunkturen kan därför märkbart bromsa bolagets framfart.

Analytikerna förväntar att Worldpay växer intäkterna årligen med 10 procent efter 2018. Vinsttillväxten per aktie antas bli närmast det dubbla, enligt Factset.

I relation till marknadsledarna Mastercard och Visa handlas Worldpay till en angenäm värdering, utan att för den skull reas ut på börsen. P/E-talet på årets vinst är 23 och PEG-talet 1,3.

Köp aktien om den stiger över 93,00 dollar och sätt stopp vid 88,00 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -