Cherry väntas stiga på rapport

Börs Cherrys rapport för det andra kvartalet innehöll en blandad kompott men aktien bedöms stiga när börsen öppnar på torsdagen. Det framgår av analytikerkommentarer Nyhetsbyrån Direkt tagit del av på torsdagsmorgonen.

Arctic Securities, med köpråd, lyfter fram den fina organiska tillväxten på 39 procent och kvartalsintäkter som tydligt överträffade både analyshusets estimat och konsensusförväntningarna.

Dock kommer intäktstillväxten med ett pris då marknadsföringskostnaderna dragit iväg enligt Arctic, och ökningen där gjorde att ebitda-resultatet inte nådde upp till bankens eller analytikerkonsensus förhandstips.

"Dock är den starka intäktstillväxten, särskilt för online gaming, stödjande för den framtida tillväxten i de kommande kvartalen", skriver Arctic.

Analyshuset räknar med att hålla sina Cherry-estimat oförändrade, alternativt skruva upp dem något.

Kristoffer Lindström på Redeye tror att Cherry-aktien ska stiga med runt 10 procent eller mer och pekar på att aktiekursen varit nedtryckt jämfört med fundamenta och att aktiemarknaden därmed redan prisat in lägre intäkter och resultat än vad analytikerna räknat med.

Redeye påpekar att de aggressiva marknadsinvesteringarna under kvartalet förklarar den lägre lönsamheten för Cherry än väntat.

Pareto Securities, med köp-råd, menar också att rapporten utgör en blandad kompott och understryker att resultatet inte nådde upp till förväntningarna. Dock tror analyshuset att aktiemarknaden kommer att fokusera på Cherrys fina intäktstillväxt i kvartalet och räknar därmed att aktien kommer att stiga under torsdagen.

"Vår bästa bedömning är att aktien kommer handlas upp i dag", fastslår Pareto och lyfter fram spelkonglomeratets speloperatör Come On:s tillväxt.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -