Elpris, spartrend och telebråk

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

BILBRÄNDER. Polisen misstänker att kriminella gäng ligger bakom måndagskvällens bilbränder i Göteborg, som hämnd för att polisen gripit flera personer under sommaren. (DN)

ANDERSSON VILL MINSKA KLYFTOR. Socialdemokraterna går till val på fortsatta investeringar för att stärka den svenska modellen och minska klyftorna. Det är ekonomiskt smart, skriver finansminister Magdalena Andersson i en debattartikel. (SvD)

KLIMATET STRIDFRÅGA. I valrörelsens första partiledardebatt, anordnad av Expressen/Dagens Industri i Göteborg, blev klimatet en stridsfråga liksom vårdfrågorna. KD-ledaren Ebba Busch Thor flaggade för att hon vill behålla och bygga ut kärnkraften. (DN)

FLYGSKATT BORT. Alliansen håller fast vid att de vill avskaffa flygskatten om de tar över regeringsmakten efter valet. I stället vill de att omställningen av svensk industri skyndas på genom att stimulera investeringar i klimatsmart teknik. (DI, SvD)

S-STOPP. Socialdemokraterna dammar av sitt förslag om att stoppa privatiseringar i vården och går till val på en stopplag för privatiseringar av akutsjukhus. (DI)

MER SJUKVÅRD. Ny statistik visar att vårdvalet inte har missgynnat, utan i stället gynnat socio-ekonomiskt svaga grupper, skriver Johan Ingarö, Timbro, och Monica Renstig, ekonomijournalist, på DN Debatt. (DN)

FI-SANKTION LEDDE TILL DOM. Tingsrätten har för första gången dömt en privatperson efter Finansinspektionen lagt böter för otillåten handel. Den dömde måste nu betala 40.000 kronor. (DI)

ELPRISER STIGER YTTERLIGARE. Inom tre av fyra prisområden som Sverige är indelat i steg elpriset för tisdagsdygnet till drygt 60 öre per kilowattimme. Kursuppgången inleddes under måndagen och förklaras med en rad olika faktorer, men främst betonas den ovanligt tuffa torkan som hämmat vattenkraftsproduktionen i Sverige. (DI)

NYA SPARTRENDER. Det osäkra marknadsläget i världen har fått svenskarna att ändra sparvanor. Statistik från Fondbolagens förening visar att sparandet i räntefonder ökade kraftigt i juli. Trots att det, sett till avkastningen de senaste åren, har varit allt annat än en god investering. (DI)

TELENORBRÅK. Enligt flera källor till NRK har Telenors koncernchef Sigve Brekke misslyckats med att avskeda bolaget Skandinavienchef Berit Svendsen. Enligt uppgifterna ska Sigve Brekke ha erbjudit Berit Svendsen en chefsposition i Telenors thailändska dotterbolag, vilket hon ska ha tackat nej till. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -