Dagens nya aktierekar

Börs Gaming Innovation och Alfa Laval finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Uppdaterad)

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för Gaming Innovation från behåll till köp. Riktkursen sänks dock från 5:60 till 4:00 kronor. Det rapporter Bloomberg First Word. Gaming Innovation publicerade sin halvårsrapport på tisdagen.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Alfa Laval till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 265 från 260 kronor. Det framgår av en analys.

ABG konstaterar att Alfa Laval har varit den bästa verkstadsaktien i Norden sedan 2016 med uppgång på cirka 68 procent. Värderingen baserat på prognoserna för 2020 är nu "skälig", enligt ABG. Alfa Laval noteras strax under 242 kronor på onsdagen, en nedgång med 0,2 procent i förhållande till tisdagsstängning.

 

Den starka rapporten för det andra kvartalet från spelbolagsunderleverantören Aspire kommer förändra sentimentet kring aktien hos investerarna. Det tror Pareto enligt en kommentar på onsdagen.

".. och utöver en fortsatt stark operativ leverans, ser vi ytterligare kurstriggers i förvärvsaktiviteter och den förestående kapitalmarknadsdagen i Stockholm den 13 september", skriver Pareto.

Finans- och analyshuset, som behåller sin köprekommendation på aktien, höjer riktkursen från 43 till 50 kronor. Aspire Global, som är en B2B-tjänsteleverantör på onlinespelmarknaden och som är listad på First North, redovisade ett ebitda-resultat på 5,7 miljoner euro för det andra kvartalet 2018 (3,6). Intäkterna uppgick till 24,7 miljoner euro, en ökning med 43 procent. Aktien gick upp med nästan 24 procent på tisdagen. Under onsdagsförmiddagen noterades aktien 2 procent ner till 38 kronor.

Carnegie höjer sin rekommendation för skogsbolaget SCA till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 111 kronor från 106 kronor. Det framgår av en dagsfärsk analys.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Paradox till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 175 från 205 kronor. Det framgår av en analys. Paradox föll nästan 28 procent till drygt 148 kronor på tisdagen efter bolagets rapport för det andra kvartalet. På onsdagen rekylerar aktien upp drygt 5 procent.

Carnegie sänker riktkursen för Paradox till 165 kronor från 230 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -