Tethys Oil: 15 musd efter skatt

Q2 Oljebolaget Tethys Oil redovisar ett rörelseresultat på ebitda-nivå på 24,3 miljoner dollar för det andra kvartalet 2018 (21,0).

Resultatet efter skatt blev 15,0 miljoner dollar för det (10,6). Resultatet per aktie uppgick till 0:44 dollar (0:31).

Intäkter och övriga inkomster uppgick till 36,4 miljoner dollar (31,4).

Nettokassan uppgick vid periodens utgång till 35,8 miljoner dollar, jämfört med 52,4 miljoner vid utgången av första kvartalet.

Tethys Oil hade intäkter och övriga inkomster om 36,4 miljoner dollar för det andra kvartalet, en ökning om 6 procent jämfört med det första kvartalet. Oljepris- och produktionsökningar låg bakom tillväxten.

Tethys ebitda-resultat under andra kvartalet ökade med 13 procent jämfört med kvartalet innan och uppgick till 24,3 dollar.

Bolagets investeringar i olje- och gastillgångar uppgick till 13,2 miljoner dollar, jämfört med 13,8 miljoner under första kvartalet.

"Vi har högre operativa kostnader per fat detta kvartal än vi tidigare förväntade. Detta är delvis beroende på uppdateringsarbeten som genomförs på våra äldre fält. Vår bedömning är att de operativa kostnaderna per fat kommer att minska så snart EPF:en på Ulfa kan tas i drift och den fulla effekten av uppdateringsarbetena reflekteras i produktionssiffrorna. Dock, och som vi tidigare har guidat, förväntar vi oss att de operativa kostnaderna per fat under 2018 kommer vara något högre än under tidigare år", skriver vd Magnus Nordin i rapporten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -