Paradox: 77,9 Mkr efter skatt

Q2 Spelutvecklaren Paradox redovisar ett resultat efter skatt på 77,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (126). (Uppdaterad)

Resultatet per aktie uppgick till 0:74 kronor (1:20).

Nettoomsättningen uppgick till 299 miljoner kronor (289).

Rörelseresultatet blev 99,4 miljoner kronor (162) och kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 182 miljoner kronor (140).

Paradox rörelsevinst minskade med 39 procent i det andra kvartalet till 99,4 miljoner kronor (162). Bakom tappet ligger bland annat ökade royaltyutbetalningar och kostnader för nedlagda spelprojekt.

Paradox direkta kostnader i kvartalet uppgick till 133 miljoner kronor (65,4). Royalties har ökat jämfört med jämförelseperioden till följd av en ökad försäljning av externt utvecklade spel samt på grund av royalties till externa rättighetsinnehavare.

Kostnaderna för spelutveckling har ökat till följd av satsningar och lanseringar av nya spelprojekt. Under perioden har två spelprojekt lagts ned, vilket belastar direkta kostnader med nedskrivningar uppgående till 20,6 miljoner kronor (3,3).

Periodens försäljningskostnader steg till 28,1 miljoner kronor (18,8). Dessa kostnader har ökat till följd av ökade satsningar inom events, annonsering, sälj och marknadsföring, skriver Paradox i sin delårsrapport.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -