New York: Trump sänkte Harley

USA De ledande börserna i New York fortsatte nedåt på måndagskvällen. Tonläget mellan USA och Turkiet blev allt starkare under dagen och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan anklagade bland annat USA för att försöka "hugga Turkiet i ryggen".

Dow Jones industriindex stängde ned 0,5 procent till 25.187, medan det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,4 procent till 2.822. Det tekniktunga Nasdaq kompositindex var ned 0,3 till 7.819.

Kraft var enda sektor på plus med en uppgång på 0,1 procent, medan energi var den sektor som gick svagast med en nedgång på 1,2 procent.

På bolagsfronten sjönk motorcykeltillverkaren Harley-Davidson 4,4 procent efter att Donald Trump, via Twitter, gett sitt stöd åt en bojkott av bolaget om det beslutar att flytta sin verksamhet utomlands. I juni meddelade Harley-Davidson att de tvingas flytta delar av sin produktion till Europa som en konsekvens av att EU höjt tullarna på bolagets motorcyklar.

Saudiarabiens investeringsfond har köpt cirka fem procent av aktierna i Tesla, skrev vd Elon Musk i ett blogginlägg, där han även förklarade att han skrev "finansiering säkrad" efter att han mött den saudiska investeringsfonden i slutet av juli. Tesla steg på måndagen med 0,3 procent.

Streamingjätten Netflixs finanschef David Wells, som har jobbat på Netflix sedan 2004, kommer att lämna sin befattning när bolaget hittat en ersättare till honom. Aktien sjönk 1,3 procent.

Amazon steg 0,5 procent. Investmentbanken Piper Jaffray tror att reklam blir nästa pengamaskin för e-handelsjätten, skrev Marketwatch.

På råvarufronten återhämtade sig oljepriset under måndagskvällen efter att ha sjunkit tidigare under dagen. Oljekartellen Opec väntar sig en minskning av den globala efterfrågan på olja under kommande år. Basmetaller handlades genomgående lägre under måndagen sedan Turkietoron satt sin prägel på marknaden. Bland ädelmetaller sjönk guld 1,5 procent till 1.193 per uns i spåren av en stärkt dollar.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad på 2,87 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -