Sju aktier med bara köprekar

Börs Sju aktier på Stockholmsbörsen får enbart köprekommendationer. Det rör sig bland annat om ett av börsens största investmentbolag, en teknikkonsult och ett fastighetsbolag. Det visar en genomgång av Placera.

Gemensamt för de sex aktierna är att de bevakas av minst tre analytiker. Fyra av de sju bolagen handlas på Mid Cap-listan och tre på Large Cap-listan.

Starkast av bolagen med enbart köprekommendationer har det gått för fastighetsbolaget Kungsleden, vars aktie stigit 29 procent senaste året. Aktien har gått särskilt starkt sedan i mars. Den 11 juli släppte bolaget kvartalsrapport för det andra kvartalet.

Hyresintäkterna uppgick till 596 miljoner kronor, jämfört med 590 miljoner kronor andra kvartalet förra året. Förvaltningsresultatet uppgick till 276 miljoner (250).

Efter skatt blev resultatet 528 miljoner kronor, jämfört med 440 miljoner kronor samma kvartal förra året.

Kungsleden har som mål att nå ett förvaltningsresultat på 1,2 miljarder kronor för helåret 2020. I samband med att senaste kvartalsrapporten släpptes bedömde vd Biljana Pehrson dock att bolaget kommer att uppnå målet redan 2019.

Bakom de starka siffrorna är den goda utvecklingen på hyresmarknaden som i sin tur drivs av tillväxten i ekonomin.
"Jag ser ännu inga tecken på minskande efterfrågan på kommersiella lokaler”, skriver vd Biljana Pehrsson.

Näst starkast av aktierna med enbart köprekommendationer har det gått för teknikkonsulten ÅF. ÅF:s aktie har stigit 25 procent senaste året. Bolagets rapport för det andra kvartalet slog marknadens förväntningar på alla punkter.

Rörelseresultat blev 353 miljoner kronor mot förväntade 337 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning. Ebita-resultatet blev 366 miljoner kronor, mot väntade 345 miljoner kronor. Nettoomsättningen var 3 608 miljoner kronor, mot förväntade 3 487 miljoner.

I rapporten skriver vd att bakom den goda utvecklingen ligger starka globala trender.

”Den pågående globaliseringen, urbaniseringen och digitaliseringen fortsätter att driva efterfrågan på komplexa lösningar. Inom många branscher sker omfattande disruptiva omställningar och behovet av hållbara lösningar har aldrig varit större”, skriver Jonas Gustavsson vd på ÅF.

Svagast av aktierna med enbart köprekommendationer har utbildningsföretaget Academedia gått. Bolagets aktie fick sig en knäck i slutet av juni när det visade sig att man tvingas reservera 38 miljoner kronor för omställningskostnader inom vuxenutbildningssegmentet för det fjärde kvartalet i Academedias brutna räkenskapsår.

Sammantaget kommer det fjärde kvartalet att belastas med totalt 60 miljoner kronor i ökade kostnader. Förutom omställningskostnaderna på 38 miljoner kronor ingår kostnader relaterade till förlikning med Malmö stad angående brister i SFI-utbildning om 22 miljoner kronor.

Under det senaste året har Academedias aktie backat 14 procent. Något som ligger aktien i fatet är också den pågående diskussionen om vinster i välfärden. Bolaget släpper kvartalsrapport den 29 augusti. Största ägare är Melby Gård med 21 procent av aktierna.

Andra aktier som får toppbetyg av analytikerkåren är kundanskaffningsbolaget Catena Media, flygbolaget SAS, tjänsteservicebolaget Coor och Industrivärden.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -