"Elefant som börjar springa"

Indien Indien är på rätt spår för att fortsätta vara en av världens snabbast växande ekonomier när reformer nu börjat ge resultat.

Indien är på rätt spår för att fortsätta vara en av världens snabbast växande ekonomier när reformer nu börjat ge resultat.

Det sade IMF i en årlig utvärdering av Indiens ekonomi, rapporterar Bloomberg News.

Ranil Salgado, IMF:s Indienchef, beskrev Indiens ekonomi som en "elefant som börjar springa", med en förväntad tillväxt för 2018 på 7,3 procent och 7,5 procent nästa år.

Indien bidrar med 15 procent av den globala ekonomins tillväxt enligt IMF.

De största riskerna för landets ekonomi är högre oljepriser, åtstramade globala finansiella förhållanden och underskott i statsfinanserna. Regeringen bör ta tillvara på den starkare tillväxten för att dra ned skuldnivåerna, förenkla konsumtionsskattesystemet och fortsätta strama åt penningpolitiken, sade IMF.

Salgado sade även att nyckeln till en fortsatt hög tillväxt är ytterligare strukturreformer och förenklingar i skattesystemet för varu- samt tjänstesektorn. Arbetsmarknadsreformer skulle ge incitament för företag att expandera.

Indien måste även förbättra konkurrenskraften i exportsektorn, som för närvarande står för en liten del av BNP, heter det i rapporten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -