På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Guldet ratas

Råvaror ETF-investerarna flyr sina guldplaceringar i tron på en fortsatt stark amerikansk ekonomi och fler väntade räntehöjningar, enligt ETF Securites.

Utflödet ur guld-ETF:er var 120 miljoner dollar förra veckan. Och priset på den ädla metallen sjönk 0,8 procent till 1 231 dollar per uns, enligt ETF Securites senaste marknadsrapport.

Analytikerna på ETF Securites tror att det svaga guldpriset är direkt korrelerat till den starka dollarn. Efter att FED-chefen Powell talat inför amerikanska senaten i förra veckan har bilden av en stark amerikansk ekonomi och goda utsikter för resterande delen av 2018 cementerats.

Detta innebär också att FED kommer att kunna genomföra ytterligare höjningarna av styrräntan, vilket i sin tur bör stärka dollarn ytterligare.

Allt mer intensiva turer i handelskriget med Kina talar istället för guldet som placering. Tullar och handelshinder kan skapa oönskad inflation samt lägre ekonomisk aktivitet. En sådan miljö bör gynna guldet som investering.

Källa: ETF Securites

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -