Trump skakar om börserna

USA Donald Trump spökade ånyo på aktiemarknaderna på fredagen. Han fortsatte att kritisera Fed för att de höjer räntorna och hotade även Kina med kraftigt utökade importtullar.

Kina, EU och andra har manipulerat sina valutor och räntor lägre, medan USA har höjt räntorna och dollarn stärkts mer och mer, vilket försvagat USA:s konkurrenskraft.

Det twittrar USA:s president Donald Trump på fredagen.

"Som vanligt, ingen rättvis spelplan", skriver han.

I ett separat tweet skrev presidenten att USA "inte ska straffas" för att det går bra och att "åtstramning skadar allt vi gjort".

"USA borde låtas återta allt som förlorats på grund av illegal valutamanipulation och dåliga handslavtal. Skuld som förfaller och vi höjer räntor - på riktigt?", twittrade presidenten.

Tidigare under fredagen skakade börserna till när Trump sade att USA är redo att sjösätta importtullar på importerade varor från Kina för 500 miljarder dollar.

Det sade Trump i en intervju med CNBC som spelades in på onsdagen och sändes i sin helhet på fredagen.

"Jag gör det inte för politiken, jag gör det för att det är det rätta för vårt land", sade Donald Trump om handelskonflikten med Kina.

I början av juli rapporterade Financial Times att Donald Trump hotade med tullar på 500 miljarder dollar mot Kina, ett besked som kom bara timmar innan 25-procentiga tullar på 818 varor till ett värde på 34 miljarder dollar trädde i kraft.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -