Takbox & cykelhållare

Rapport Thule skördar nya framgångar med stark försäljning av dragkroksmonterade cykelhållare och takboxar. Omsättningen i andra kvartalet steg med 10 procent, till 2,16 miljarder kronor.

Thules omsättningen i andra kvartalet ökade med 10,2 procent till 2.155 miljoner kronor och valutajusterat var tillväxten 7,0 procent. I Region Europe & ROW steg omsättningen med 11,7 procent valutajusterat.

"Försäljningen i den stora kategorin Sport&Cargo Carriers var mycket stark i kvartalet inom såväl cykelhållare som takboxar. De senaste två årens lanseringar inom premium dragkroksmonterade cykelhållare och den nya takboxfamiljen Thule Motion XT fortsätter att skörda stora framgångar", skriver Thule i delårsrapporten.

I Region Americas minskade försäljningen med 4,2 procent valutajusterat under kvartalet, vilket var något sämre än vad bolaget självt hade räknat med.

"I likhet med det första kvartalet berodde den minskade försäljningen framför allt på den kontinuerliga utfasningen i USA av ett antal större låg-marginal OE kontrakt. Dessa OE-avtal relaterade till pick-up truck tillbehör i kategorin Sport&Cargo Carriers samt vissa enklare väskor och fodral inom kategorin Packs, Bags & Luggage", heter det i rapporten.

Utöver den minskade försäljning som dessa OE-avtal stod för, så hade ett antal av de större butikskedjorna med många fysiska butiker i Sport&Outdoor kanalen ett något tuffare kvartal än vad Thule väntat sig, med en sen vår och en del butiksstängningar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -