Heta Listan in i byggsvängen

Heta Listan En intressant bottenformation lockar Heta Listan till byggsvängen. Men pass på kandidatbolagets kvartalsrapport kommer redan imorgon fredag.

Efter storstädningen vid senaste publiceringen fanns tre aktier kvar på lista. Den presenterade kandidaten var finska DNA oyj, som också tog en plats på listan efter att ha stigit över sin triggerkurs 20,70 euro. 

I skrivande stund har dock både DNA och kinesiska Autohome fått lämna listan. Den sistnämnda aktien har dragit med ner i de stora kursfallen borta i Kina. Då var det skönt att ha en stop loss-order liggande. Ledsamt för statistiken var dock att men fin vinst snart blev en förlust. 

DNA steg till 22 euro innan den snabbt tappade fart, och på dagens kvartalsinformation faller aktien 6 procent.

Vinnarna på Heta Listan växer sig dock starkare. Avkastningen i Visa har vuxit till 14 procent och Intuit har givit 21 procent. 

Det är sommarvarmt även på Stockholmsbörsen. Överlag har rapportperioden inletts på ett mycket bra sätt med stora uppångar och starka siffror från flera verkstadsbolag. 

För storbolagsindex innebär det ett uppsving. Men medvinden är inte tillräcklig ännu för att tala om en positiv trendvändning. 

Veckans kandidat säljer till bygg- och industrisektorn och kommer med sin rapport imorgon. 

Bergman & Beving (BERG B)

Trigger 98,50 kronor. Stop loss 92,00 kronor.

Historien bakom Bergman & Beving är lång, bolaget grundades 1906 men har i flera omgångar förändrats genom förvärv och uppdelningar. 

Idag är Bergman & Beving ett produktbolag med ett femtontal välkända varumärken inom bygg- och industrisektorn. Framförallt handlar det om produkter för proffs. Främst är man aktiv i Nordea, Baltikum och Polen. 

ESSVE är ett av det viktigaste varumärkena, bolaget är marknadsledande på infästningslösningar till bygg- och verkstadsindustrin. Därutöver äger Bergman & Beving bland annat sex varumärken inom arbetskläder och skydd. 

Förvärv och förbättring är en viktig del av affärsmodellen. Senast i april köptes Arbetssko Gruppen. 

Börsveckan har gjort en prognos för bolagets intjäning och lönsamhet. På deras prognos för innevarande räkenskapsår handlas aktien på p/e 12. Vinsttillväxten per aktie uppskattas till 14 procent mot föregående år och omsättningen ska växa 4,5 procent.

Aktien är intressant för Heta Listan på grund av att den tekniskt sett ser ut att ha skapat en botten och nu istället kan vara påväg uppåt. Imorgon släpper bolaget sin kvartalsrapport, vilket kan trigga en uppgång om rapporten blir bra. För att minska risken avvakta kvartalsrapporten innan eventuellt köp.

Köp aktien om den stiger över 98,50 kronor sätt stopp vid 92,00 kronor. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -