Gunnebo lämnar Frankrike, Beligen och Luxenburg

Börs Förklaringen till tisdagens handelsstopp. Gunnebo säljer flera verksamheter och räknar med en transaktionsförlust på mellan 60-65 miljoner euro. Handeln i aktien är nu åter igång.

Gunnebo avser sälja sin verksamhet i Frankrike, Belgien och Luxemburg till private equity-företaget Opengate Capital. Transaktionen beräknas vara genomförd under fjärde kvartalet 2018.Det framgår av ett pressmeddelande.

Den planerade försäljningen inkluderar det franska säljbolaget, de två franska tillverkningsenheterna Bazancourt och Baldenheim samt verksamheterna i Belgien och Luxemburg. Verksamhetens omsättning uppgick 2017 till 117 miljoner euro.

Köpeskillingen uppges vara "symbolisk" och avyttringen förväntas ge en transaktionsförlust om 60-65 miljoner euro. Av dessa förväntas 15 miljoner vara kassapåverkande i form av kapitalinjektion och transaktionskostnader. I andra kvartalet kommer en transaktionsförlust om 60 miljoner euro att redovisas.

"Den planerade avyttringen överensstämmer med Gunnebos strategi att skapa en mer fokuserad verksamhet runt produktområdena Safe Storage, Cash Management och Entrance Control. Verksamheten i Frankrike, Belgien och Luxemburg är till stor del en affär inom systemintegration, vilket inte är i fokus för Gunnebo framöver", skriver bolaget.

Den planerade avyttringen är en konsekvens av Gunnebos strategi att fokusera affären runt utvalda produktområden, vilket innebär ett skifte från region till produkt. Koncernen kommer därför från och med andra kvartalet 2018 att presentera sin finansiella rapportering utifrån fyra Business Units - Safe Storage, Cash Management, Entrance Control och Integrated Security.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -