Avanza: 90 Mkr i rörelseresultat

Q2 Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 90 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (103), efter 120 miljoner kronor i det första kvartalet.

De totala intäkterna uppgick till 244 miljoner kronor (234), att jämföra med 271 miljoner kronor kvartalet före.

"Jag skulle vilja sammanfatta andra kvartalet som tråkigt, vilket återspeglas i resultatet", skriver Rikard Josefson i delårsrapportens vd-ord.

Bland intäktsraderna märktes en minskning till 92 miljoner kronor för kurtageintäkterna (100), efter 122 miljo0ner kronor i det första kvartalet. Fondprovisionsintäkterna ökade till 74 miljoner kronor (61), även en viss ökning sekventiellt från 72 miljoner.

"Våra befintliga kunder avvaktar med att göra insättningar innan de vet var de ska placera sitt kapital. Både omsättningen och antalet affärer bland våra kunder var betydligt lägre än under föregående kvartal, och omsättningen var också lägre än andra kvartalet i fjol. På det stora hela en avvaktande marknad, vilket syns i courtaget som minskade med 25 procent under kvartalet", fortsätter vd:n.

Avanza har beslutat att påbörja ytterligare rekrytering av medarbetare, dedikerade till bolagets arbetslag inom innovation och utveckling. Av den anledningen kommer kostnadsökningsprognosen om 8-10 procent troligen att överskridas något under 2018.

"Dessa rekryteringar kommer att påbörjas direkt efter sommaren och kommer med största sannolikhet att leda till att kostnadsökningen för året, jämfört 2017, snarare kommer att landa på närmare 11 procent - beroende på hur snabbt vi kan ha våra nya medarbetare på plats", skriver Rikard Josefson i vd-ordet.

Det första halvårets kostnadsökningstakt om 20 procent jämfört med första halvåret 2017 var "helt enligt plan".

"Vi skulle kunna leverera på det kostnadsökningsintervall vi satt på 8-10 procent för 2018", fortsätter vd:n med påpekande att den långsiktiga planen om årlig kostnadsökning i intervallet 8-10 procent står fast.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -