Hövding gör nyemission på 74 Mkr

Börs Airbag-cykelhjälmsföretaget Hövding, som handlas på First North, genomför företrädesemission samt justerar finansiell målsättning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen föreslår en nyemission om cirka 74 miljoner kronor med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Villkoren i emissionen innebär att två (2) befintliga aktier ger rätt att teckna en (1) ny aktie till kursen 10 kronor. Emissionen omfattas till 80 procent av teckningsåtaganden och garantiåtaganden från befintliga ägare.

Till följd av företrädesemissionen tidigareläggs Hövdings delårsrapport för andra kvartalet till den 7 augusti 2018. Tidigare kommunicerat datum var 29 augusti 2018.

Emissionslikviden kommer huvudsakligen användas för att genomföra en större internationell marknadssatsning i samband med lansering av nästa version av Hövding.

Bolagets finansiella målsättning om att nå en omsättning överstigande 250 miljoner kronor år 2020 kvarstår.

"Hövding bruttomarginal förväntas stiga gradvis från nuvarande nivåer men till följd av de marknadssatsningar som planeras kommande år justeras målsättningen om 20 procents rörelsemarginal år 2020. Ny målsättning är att uppnå positiv rörelsemarginal år 2020", heter det.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -