Nedgångar på småbolagslistorna

Börs Aktiekurserna på listorna för mindre bolag såsom First North, Spotlight och NGM har överlag sjunkit något hittills under den förkortade midsommarveckan som har påverkats av oro kring USA:s handelsrelationer.

Indexet Nasdaq First North 25 har tappat 0,9 procent hittills medan Carnegie Micro Cap Return Sweden hade backat 0,2 procent till onsdagens börsstängning. Stockholmsbörsen som helhet har enligt SIX Return index sjunkit 0,7 procent hittills under veckan.

Det blev en 40-procentig kursrusning i torsdagens handelspremiär på First North för solcellsföretaget Midsummer som främst säljer maskiner för produktion av solpaneler. Börsvärdet ligger vid drygt en halv miljard kronor.

Sportboksunderleverantören Kambi har under veckan gått starkast av bolagen i First North 25 med ett lyft på 14,5 procent efter att ha tecknat ett flerårigt avtal med det amerikanska fantasysportbolaget Draftkings. ABG Sundal Collier har höjt riktkursen på Kambi från 145 till 210 kronor med bibehållen köprekommendation.

Näst bäst har cleantechbolaget Climeon gått med en uppgång på 6,5 procent. I botten för veckan noteras studentbostadsbolaget Prime Living med ett fall på 15 procent.

På Spotlight Stock Market har forskningsbolaget Dex Tech stigit 48 procent under veckan och närmar sig en miljard kronor i börsvärde. Bolagets fas 2b-studie för OsteoDex, en läkemedelskandidat mot den svåra prostatacancerformen CRPC, ska enligt besked i april avslutas i juni.

Modulbostadsbolaget Zenergys företrädesemission tecknades till cirka 56 procent. Bolaget har sökt ytterligare finansiering inför färdigställandet av ett projekt i Skillingaryd. Aktien är ned 3,4 procent i veckan.

App Spotr hade en negativ omsättning under perioden februari till april på grund av att försäljning mot kortköp som aldrig hade gått igenom felaktigt bokförts som intäkter under tidigare perioder. Aktien har sjunkit 14 procent under veckan.

Tidigare i veckan var det premiär på Spotlight för Dicot som utvecklar en produkt som ska användas vid sviktande sexuella funktioner hos män. Aktien har avancerat 55 procent från teckningskursen. Värderingen av bolaget ligger nu vid 62 miljoner kronor.

"Vår substans har verkningstid på upp till två veckor. Det gör att vi får en normalisering av sexualiteten och inte ett tillslag som med exempelvis Viagra", har Dicots vd Göran Beijer sagt i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

NGM-bolaget Abelco Investments dotterbolag TBS Yard som tillverkar fartygskomponenter riskerar att förlora ett avtal efter att en kund misslyckats med att betala sin order. Aktien har sjunkit 9 procent under veckan.

Nu när Magnolia Bostad har lämnat First North för att handlas på Stockholmsbörsens huvudlista bereds i FN25-indexet plats för teknikkoncernen Sdiptech som tillsammans med sex tidigare aviserade företag gör entré i indexet vid halvårsskiftet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -