Kepler: Det värsta bakom H&M

Börs Försäljningen i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget enligt en analys.

Den bilden ger Kepler Cheuvreux i en ny analys, i vilken rekommendationen köp upprepas och riktkursen justeras ned till 160 kronor från tidigare 170 kronor.

"Vi tror /…/ fortfarande att botten vad gäller den jämförbara försäljningen nåddes under det fjärde kvartalet och väntar oss förbättringar under det andra halvåret", skriver analytikern, som tror på en vinsttillväxt om 20 procent under årets andra hälft.

Att det andra kvartalet var svagt ifrågasätter Kepler Cheuvreux alltså inte. Dock ser mäklarfirman också positiva tecken:

"Då slutet av det andra kvartalet sannolikt var starkare än början, tror vi att bolaget gick in det tredje kvartalet med ett starkare momentum. Därtill får ett bättre balanserat sortiment, förbättrade butiksmiljöer och lätta jämförelsetal oss att tro att botten nåddes i det fjärde kvartalet 2017", resonerar analytikern.

Marknaden är alltför pessimistisk, menar Kepler Cheuvreux, som ligger 10, 13 respektive 15 procent över konsensusprognosen för åren 2018-2020.

Av de 18 analytiker som deltagit i SME Direkts prognossammanställning per den 16 april gav tio modejätten en säljrekommendation, medan sju hade en neutral rekommendation och en hade en köprekommendation.

H&M handlades vid 10-tiden på torsdagen till knappt 138 kronor, en nedgång med 0,4 procent för dagen.

Graf: H&M kursutveckling 1 år

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -