Dagens nya aktierekar

Börs H&M och Kambi finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea inleder bevakning av gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc, som har knoppats av från Atlas Copco, med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 100 kronor, vilket är i den högre delen av det indikativa värderingsintervall som Nordea angav inför Epirocs notering.

Det framgår av en analys.

Epirocs A-aktie, som är den mest likvida, handlas till 88:26 kronor på torsdagsförmiddagen. Jämfört med onsdagen innebär det en uppgång på 1,7 procent.

Nordea har höjt sina prognoser för Epirocs rörelseresultat för perioden 2018-2020 med 5-8 procent. Banken bedömer samtidigt att bolaget kommer att uppvisa betydande intäktstillväxt under de kommande åren.

ABG Sundal Collier inleder bevakning av gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc, som har knoppats av från Atlas Copco, med rekommendationen sälj. Det rapporterar Bloomberg First Word.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Kambi till 210 kronor från 145 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

SEB Equities sänker riktkursen för Clas Ohlson till 62 kronor från 65 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för H&M till 160 kronor från 170 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för hygienbolaget Essity till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 266 kronor från 255 kronor. Den senaste tidens kursnedgång innebär ett köptillfälle. Det skriver banken i en analys daterad 21 juni. Essity gynnas av sin stora mjukpappersexponering mot Kina, menar investmentbanken.

"Våra detaljerade efterfrågemodeller pekar på en uthållig tillväxt för kinesiskt mjukpapper", skriver analytikern, som också tror att bolagets "pricing power" för mjukpapper ska förbättras i Europa.

Skulle ett oväntat priskrig, "irrationell prissättning", uppstå lär Essity gå segrande ur striden, spår Morgan Stanley vidare.

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -