MQ: 21 Mkr efter skatt

Börs Klädbolaget MQ redovisar ett resultat efter skatt på 21 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal, mars till maj (27).

I resultatet ingår engångsposter på -6 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 413 miljoner kronor (424). I jämförbara butiker var försäljningsförändringen -4,3 procent.

Bruttomarginalen uppgick till 62,8 procent (61,6).

Rörelseresultatet blev 28 miljoner kronor (36) vilket motsvarar en rörelsemarginal på 6,7 procent (8,4).

MQ:s egna varumärken i damkollektionen underpresterar och stod för hela försäljningsminskningen under bolagets tredje kvartal, som täcker perioden mars-maj.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Nettoomsättningen sjönk med 2,6 procent och den jämförbara försäljningen föll 4,3 procent under ovan nämnda kvartal.

"Vi har tydligt fokus på bruttomarginal och kostnadskontroll som i kvartalet kompenserar för den lägre försäljningen. Bruttomarginalens positiva utveckling under tredje kvartalet är därför ett styrkebesked", skriver avgående vd Christina Ståhl och hänvisar till att bruttomarginalen steg till 62,8 procent under kvartalet, från 61,6 procent motsvarande period i fjol.

MQ ser över sitt butiksbestånd och arbetar med digitala handelslösningar, både för kunden att hantera själv och som komplement med shop online i butik. Ny e-handelschef och IT-chef är på plats med syfte att öka tempot i koncernens digitala utveckling, skriver vd.

Samtidigt ser bolaget i Joy-konceptet fortsatt ett stort intresse hos målgruppen för att handla i butik. Antalet besök ökar i Joys butiker även detta kvartal jämfört med föregående år, enligt vd.

Den 31 maj uppgick koncernens varulagervärde till 320 miljoner kronor (306). Totalt sett bedöms sammansättningen av varulagret vara på en tillfredställande nivå, skriver MQ.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -