Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Två aktier får köpsignaler i Investtechs tekniska analys. Men det varnas också för en aktie.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Investtechs Hausseindex indikerar att det råder jämvikt av optimister och pessimister på marknaden.

Trendbilden tillsammans med säsongsvariationer för index senaste tio åren indikerar att osäkerheten och volatiliteten kan fortsätta under en tid framöver och det kan vara en god idé fatt dra ned portföljrisken.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Nordic Waterproofing har brutit upp från en stignade trendkanal på medellång sikt och passerat motståndet vid 84 kronor. Detta indikerar att optimismen tilltar och ger goda förutsättningar för ytterligare uppgång enligt Investtechs forskning. Genomsnittsutvecklingen för aktier på Stockholmsbörsen som brutit upp från stigande trendkanaler på medellång sikt motsvarar en meravkastning på 2,8 procentenheter på tre månaders sikt, jämfört med 1,5 procentenheter för aktier inne i stigande trendkanaler. Positiv volymbalans stärker indikationen om tilltagande optimism.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Xano Industrier ligger strax över golvet i en stigande trendkanal på både kort och medellång sikt. Trendkanalerna indikerar att optimismen tendert att tillta sedan en längre tid tillbaka och Investtechs forskning indikerar att det är denna typ av aktier man bör äga, då de också tenderat att fortsätta leverera meravkastning mot marknaden kommande månader. Trendbilden stärks av positiv volymbalans.

Insiderhandeln är positiv efter att ett köp på cirka 5,2 miljoner kronor raporterats i slutet av maj till en genomsnittlig ingångskurs på 254 kronor.

En slutkurs över motståndet vid 292 kronor skulle vara ytterligare en positiv signal.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

 

Hansa Medical AB har brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling.

Kursen har nyligen utlöst säljsignaler från dubbeltopp-formationer på både medellång och lång sikt. Enligt teknisk analysteori indikerar detta att pessimismen tilltar och att aktien inlett ett trendomslag. Negativ volymbalans och lågt RSI – indikerat svagt momentum – är ytterligare svaghetstecken enligt Investtechs forskning.

Insiderhandeln är negativ efter att en försäljning på cirka 1,7 miljoner kronor rapporterats den 18 juni.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -