Vonovia säkrar 37% i Victoria park

Budstrid Det tyska fastighetsbolaget Vonovia har genom oåterkalleliga åtaganden att acceptera bolagets erbjudande och genom köpoptioner från större aktieägare i Victoria Park säkerställt 37,3 procent av det totala antalet röster i Victoria Park.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Vonovias bud på det svenska fastighetsbolaget är villkorat av att mer än 50 procent av det totala antalet röster i Victoria Park erhålls. Om Vonovias erbjudande blir framgångsrikt kommer Vonovia att kontrollera mer än 50 procent av det totala antalet röster i Victoria Park medan Starwood kontrollerar ytterligare 32,1 procent av rösterna, vilket kommer att resultera i en väsentligt reducerad likviditet i aktien, konstaterar Vonovia.

Starwood kontrollerar enligt tidigare uppgifter 24,4 procent av antalet aktier och 32,1 procent av rösterna i Victoria Park.

Tidigare, i april, lämnade Starwood ett eget kontantbud på Victoria Park till ett pris om 34 kronor per A- och B-aktie och 315 kronor för varje preferensaktie.

Den 3 maj kom Vonovia med ett konkurrerande bud om 38 kronor per aktie för A- och B-aktierna i Victoria Park samt 316 kronor för preferensaktierna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -