Robur flaggar ner i Collector

Börs Swedbanks kapitalförvaltningsdel Robur flaggar för ett innehav om 4,99 procent av kapitalet i nischbanken Collector.

Det kan jämföras med 5,3 procent vid det senaste månadsskiftet och 7,8 procent när kapitalförvaltaren succesivt började att minska på innehavet i november i fjol, enligt ägartjänsten Holdings.

"Swedbank Robur flaggar för första gången ned under 5 procent av röster och kapital i Collector, efter att ha varit över 5-procentsgränsen sedan noteringen", twittrar Holdings.

På senare tid har såväl finanschef som vd lämnat bolaget efter mindre än ett år på Collector. Nischbankens tillväxt har succesivt bromsat in och styrelseordföranden Lena Apler sade i samband med att Liza Nyberg fick gå som vd till Nyhetsbyrån Direkt att styrelsen generellt sett inte ansåg att "K/I-relationen (kostnader i förhållande till intäkter) blivit tillräckligt uppmärksammad". Hon lade till att styrelsen vill se en ledare som kan "driva på affärer bättre".

Den 1 augusti tillträder Martin Nossman från SHB:s investmentbank som vd. Lena Apler har bland annat framhållit att han är affärsdriven och har ett stort intresse för fintech.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -