Kappahls vd får sparken

Börs Kappahls vd Danny Feltmann får lämna bolaget med omedelbar verkan. Samtidigt flaggar Kappahl för ett hyggligt resultat i sitt senaste kvartal och aktien stiger.

Kappahls vd Danny Feltmann avgår och Göran Bille, styrelseledamot i klädbolaget och tidigare bland annat vd för Lindex, utses till tillförordnad vd med omedelbar verkan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Att Danny Feltmann avgår är en konsekvens av att styrelsen och vd har olika syn på bolagets utveckling och prioriteringar, heter det i pressmeddelandet. Processen med att rekrytera en ny vd inleds omgående.

"Jag vill även betona att ledningsförändringen inte har föranletts av kortsiktiga försäljnings- eller resultatvariationer då försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet 2018 förväntas vara i nivå med utfallet för det tredje kvartalet 2017", skriver styrelseordförande Anders Bülow.

Enligt SME Direkts senaste konsensus från den 29 mars väntades en nettoförsäljning om 1.191 miljoner kronor (1.217) samt ett rörelseresultat om 100 miljoner kronor (119) för innevarande räkenskapsårs tredje kvartal, mot samma kvartal i fjol.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -