Därför fick Kappahls vd sparken

Börs Att Kappahls vd Danny Feltmann tvingas bort beror i hög grad på skilda uppfattningar om vilket kundsegment Kappahl ska prioritera för sin damkollektion.

Det säger styrelseordföranden Anders Bülow till Nyhetsbyrån Direkt efter beskedet att Danny Feltmann får sparken och att han ersätts tillfälligt av Göran Bille.

"Vi har två huvudaffärer, dam och barn. Inom barnaffären har det inte varit några problem. Inom damaffären har ledningen velat dra det yngre än vad vi i styrelsen anser vara affärsmässigt rätt. Det är där man finner den stora skillnaden", säger han som huvudförklaring för de olika synerna på bolagets utveckling och prioriteringar.

Enligt Anders Bülow bidrog bolagsledningens felaktiga syn på målsegment till den "risiga" utveckling som Kappahl hade under hösten. Under våren har styrelsen aktivt påverkat vad som hänt i kollektionen, vilket gett resultat.

Trots ett starkt jämförelsekvartal var innevarande års tredje kvartal i linje, enligt de preliminära siffrorna, framhåller styrelseordföranden.

Han framhåller vidare att det inte ska vara upp till styrelsen att detaljstyra kollektionen utan att det krävs en "gemensam uppfattning" med bolagsledningen om bolagets inriktning.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -