Inget OMXS30 för Epiroc

Börs Att gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc, som efter avknoppning från Atlas Copco noteras på Stockholmsbörsen på måndagen den 18 juni, inte kommer med i storbolagsindexet OMXS30 är en besvikelse, men påverkar inte hur bolaget arbetar.

Det säger Ola Kinnander, medieansvarig på Epiroc, till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi fick budskapet nyligen, och det är naturligtvis något av en besvikelse. Vi hade gärna varit med på topp 30-listan från början", säger han.

Stockholmsbörsens derivatavdelning uppgav i en tweet på onsdagen att aktien inte kommer att inkluderas i indexet. Epirocs vd Per Lindberg sade på bolagets kapitalmarknadsdag i slutet av maj att diskussioner fördes med Stockholmsbörsen om en inkludering.

"Som jag förstår det ligger vi mycket nära att komma med, med möjligen bara något bolag före oss. I praktiken betyder det dock inte så mycket, vi fokuserar på att driva verksamheten så bra vi kan", säger Ola Kinnander.

Enligt reglerna för OMXS30 Rulebook, sektion 5.6.2, kommer Nasdaq att tillämpa en så kallad Fixed Price adjustment-metod för den transaktionen, uppger David Augustsson vid Nasdaq.

"Precis som alla andra bolag noterade på Nasdaq Stockholm har Epiroc möjlighet att inkluderas i OMXS30 under nästa ombalansering i januari 2019", kommenterar han.

Epiroc väntas enligt analytiker få ett börsvärde kring 120 miljarder kronor. När rätten till Epirocaktier avskildes på onsdagen föll Atlas Copcos A-aktie omkring 93 kronor, cirka 25 procent.

Bild: Tweet från Nasdaq Exchange Brokers

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -