USA: 30 mest köpvärda aktierna

Börs De 30 mest rekommenderade aktierna på världens största aktieindex S&P 500 är upp 27 procent senaste året. Placera har gått igenom USA:s mest rekommenderade aktier.

Överst på listan över aktierna med flest positiva analytikerrekommendationer finns biotechbolaget Nektar Therapeutics. Aktien bevakas av elva analytiker varav tio satt köp på aktien, enligt Factset.

Analytikerna är fortsatt positiva till aktien trots att bolaget i förra veckan meddelade att deras nya preparat mot hudcancer inte är lika effektivt som förväntat.

Beskedet fick aktien att rasa med hela 42 procent inom loppet av en handelsdag. Börsvärdet sjönk från 15 miljarder dollar till 9 miljarder. Raset i aktien var det största fallet under en dag hittills för bolaget. Trots det är aktien upp över 180 procent under de senaste tolv månaderna.  

Första kvartalet 2018 rapporterade Nektar en omsättningsökning med 53 procent till 38 miljoner dollar, jämfört med 24,7 miljoner dollar förra året. Efter raset handlas aktien nu till p/e-tal till 16. Nektar Therapeutics grundades 1990 och är baserat i San Fransisco.

Näst högst på listan över analytikernas amerikanska favoritaktier hamnar halvledarbolaget Broadcom. 90 procent av analytikerna som bevakar Broadcom sätter köp på aktien.

Trots den positiva synen på aktien har den bara stigit 4 procent under senaste året. Cirka 10 procent av Broadcoms omsättning kommer från Apple. Läs mer om Broadcom här.

Tredje mest rekommenderade aktien är teknikbolaget Equinix. 22 av 25 analytiker rekommenderar köp av aktien.

Equinix är världsledande aktör för drift av datacenter. Bolaget erbjuder kunderna extremt säkra serveranläggningar för verksamheter som är helt beroende av avbrottsfri drift. Kunder är bland andra de stora teknikjättarna Amazon, Google och Alibaba. Totalt har bolaget 150 datacenter i 15 länder.

Verksamheten växer snabbt. Omsättningen väntas öka med knappt 18 procent under 2018 jämfört med 2017.

Aktien är långt ifrån billig utan handlas till ett p/e-tal på 92 för innevarande år. Den aggregerade riktkursen för bolaget ligger på 503 dollar per aktie. Idag handlas aktien för cirka 400 dollar, enligt 4-traders.

Bland de mest rekommenderade aktierna finns också drakarna Facebook och Amazon som rekommenderas av 87 respektive 85 procent av analytikerna som bevakar respektive bolag.

Den tionde mest rekommenderade aktien är molntjänstbolaget Salesforce.com som rekommenderas av 84 procent av de bevakande analytikerna.

Salesforce.com är ett så kallat molntjänstbolag som sysslar med kundhantering. Salesforce.com är ledande när det gäller att hjälpa företag att etablera djupare relationer med sina kunder. Det är viktigt för att bolag som exempelvis Amazon håller på att undergräva traditionella B2C-relationer.

Salesforce.coms aktie är upp 53 procent senaste året. Värderingen är skyhög. Under 2018 spås bolagets omsättning öka med 25 procent.

Enda flygbolaget på listan är Delta Air Lines. 16 av 19 analytiker ser köpläge i aktien. En av storägarna i Delta Air Lines är Warren Buffetts ägarbolag Berkshire Hathaway. Aktien är i princip oförändrat under senaste tolvmånadersperioden.

Med på listan över de 30 mest rekommenderade amerikanska aktierna finns också betaljättarna Visa och Mastercard, som rekommenderas av 78 respektive 76 procent av analytikerna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -