Halvledaraktien som hyllas av analytikerna

Börs Halvedarbolagen har rusat på de amerikanska börserna senaste året. Ett företag har dock hamnat på efterkälken. Nu tror 90 procent av analytikerna att aktien ska upp.

Näst högst på listan över analytikernas amerikanska favoritaktier bland S&P 500-bolagen hamnar halvledarbolaget Broadcom. 36 av de 40 analytiker som bevakar Broadcom sätter köp på aktien.

Trots den positiva synen på aktien har den bara stigit 2 procent hittills i år. Samtidigt har ett genomsnitt av halvledarbolagen på de amerikanska börserna gått upp med drygt 13 procent i år.

Broadcom har huvudkontor i Singapore och i San Jose i Kalifornien.

Bolaget värderas till 108 miljarder dollar. I mitten av mars fick Broadcom nej när de ville köpa konkurrenten Qualcomm. Affären godkändes inte av de amerikanska myndigheterna. Orsaken som angavs av Trumpadministrationen var nationella säkerhetsskäl.

Cirka 10 procent av Broadcoms omsättning kommer från Apple. Det är också här som en del av förklaringen till varför aktien gått så svagt ligger.

Investerarna är oroliga över att försäljningen av smarta telefoner har saktat in och att det i förlängningen kan ha negativa effekter på Broadcoms resultat.

De 40 analytiker som bevakar bolaget tror att aktien ska upp 18 procent från sin nuvarande nivå. Genomsnittsriktkursen på Broadcomm är 310 dollar per aktie, enligt Factset.

Enligt 4-traders handlas Broadcoms till p/e-tal på 13 för innevarande år. Omsättningen spås öka med knappt 18 procent under 2018 jämfört med 2017. Direktavkastningen ligger på 2,6 procent.

Företaget är lågt skuldsatt skuld/Ebitda ligger på 0,71.

Broadcom släpper kvartalsrapport under torsdagen den 7 juni. Investmentbanken JP Morgan spår att Broadcom kommer att göra en vinst per aktie på 4,77 dollar för det första kvartalet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -