Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Två aktier får köpsignaler efter kortsiktiga nedgångar i Investtechs tekniska analyser.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Investtechs Hausseindex och RSI-värde kring 50 indikerar att det råder jämvikt av optimister och pessimister på marknaden.

Börsen har gått in i sin svagaste månad, sett till genomsnittsutvecklingen senaste tio åren. Tillsammans med generell osäkerhet på börsen kan det vara en god idé för framförallt mindre riskbenägna investerare att dra ned portföljrisken inför sommaren. För den mer riskvillige kan det öppnas upp för köplägen, i synnerhet i slutet av månaden eftersom juli istället varit en av börsens starkaste månader.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Catena Media har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal på kort sikt efter att kursen stigit kraftigt under en period i mitten av maj. Nedgången har skett på avtagande volym och även mer långsiktig volymbalans är positiv vilket tillsammans med en stigande trendkanal även på medellång sikt ger goda utsikter för ytterligare uppgång enligt Investtechs statistik.

Stödnivån vid 137 kronor utmanas och ännu ges ingen tydlig indikation om att aktien laddar för uppgång. Skulle 137-nivån brytas finns indikerat starkare stöd vid och strax under golvet i trendkanalen som kan öka köptrycket till följd av ett förbättra risk reward-förhållande.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Acando bröt tidigare motstånd upp till cirka 30,50 kronor i samband med att resultatet för årets första kvartal offentliggjordes. Någon etablerad uppgång efter det kortsiktiga köptrycket har ännu inte ägt rum och aktien ligger istället kvar strax över den tidigare motståndsnivån.

Ett sundhetstecken är att nedgången skett på avtagande volym vilket indikerar att säljarna är passiva. Närheten till stöden, i första hand kring 29-30 kronor, och avsaknaden av horisontella motstånd över dagens nivå öppnar upp för ingångskurser med bra risk reward-förhållande.

Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -