Nu kommer skatteåterbäringen

Privatekonomi 22 miljarder kronor delas ut i skatteåterbäring till 3 miljoner svenskar.

Under tisdagen den 5 juni sätter Skatteverket in årets skatteåterbäring till 3 miljoner svenskar som deklarerat digitalt, men som inte fick pengarna redan i april.

"Om du är en av dem som inte fick återbäring redan i april kan det bero på att du antingen inte har skaffat digital brevlåda eller att du har gjort tillägg eller ändringar i deklarationen", säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Johan Schauman

Det handlar främst om näringsidkare, den som yrkat avdrag under tjänst, och den som redovisat försäljning av bostad eller värdepapper.

Även om inbetalningarna påbörjas den 5 juni så kan det dröja till den 6 juni innan alla fått sin återbäring på kontot. Andra får vänta ännu längre.

"De som har deklarerat på papper och ska få pengar tillbaka får det i augusti. Samtidigt får även de som ska betala sitt slutskattebesked. Näringsidkare som ska betala mer skatt får dock vänta till september för sitt slutskattebesked", säger Johan Schauman.

Att tänka på för dig som deklarerat och ska få återbäring

Att du som uppfyller kriterierna för att få en utbetalning men ändå inte får det beror oftast på att deklarationen är uttagen för granskning. Är du en av dem ska du ha fått ett meddelande om det. Du får i sådana fall dina pengar och besked så fort utredningen är avslutad.

Du som deklarerat på papper kan inte få återbäring nu i juni, det gäller även dig som deklarerat digitalt men av någon anledning även lämnat en pappersdeklaration efteråt.

Har du inte anmält ett bankkonto i tid kommer evebtuell återbäring inte att betalas ut automatiskt, utan du behöver själv konktakta Skatteverket för att få pengarana utbetalda.

Du som vill ha pengarna tillbaka tidigare nästa år, det vill säga redan i april, kan passa på att skaffa digital brevlåda redan nu, så har du chansen till tidigare utbetalning nästa år.

Följ Placera på Facebook , LinkedIn, på Twitter och på YouTube.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -