Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är teknisk neutral på medellång sikt, enligt Investtechs tekniska analyser. Här är två aktier med köpsignaler och en med sälj.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Kursen har ännu en gång fallit från topparna strax under 600 punkter vilket indikerar att många investerare fortsatt anser att aktierna generellt är dyra på dessa nivåer. Nedgången kan bero på att många kortsiktiga investerare tagit hem vinster efter den senaste tidens uppgång. Stöden mellan cirka 570-580 punkter kan begränsa nedsidan.

Investtechs Hausseindex indikerar att det råder jämvikt av optimister och pessimister på marknaden.

Investtechs statistik på säsongsvariationer visar att Stockholmsbörsen befinner sig i en svag period, som varar fram till slutet av juni.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Xano Industrier ges goda utsikter för ytterligare uppgång sett från Investtechs forskningsresultat. Aktien ligger i en stigande trendkanal som stärks av positiv volymbalans och ett högt RSI-värde. Genomsnittsutvecklingen för aktier med någon av dessa egenskaper har motsvarat mer avkastning mot marknaden på tre månaders sikt.

Under Måndagen passerade topparna kring 255 kronor vilket är en positiv signal som öppnar upp för ytterligare uppgång innanför trendkanalen.

Positivt är också att ett insiderköp på 5,2 miljoner kronor till en ingångskurs på 254 kronor rapporterats den 24 maj.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

SKF B ligger i stigande trendkanaler på medellång till lång sikt vilket isolerat indikerar tilltagande optimism och uppgång. Kursen har emellertid ett indikerat starkt motstånd run 190 kronor som har begrsänsat uppsidan sedan ett drygt år tillbaka. Det antyder att många investerare anser att aktien är dyr på denna nivå och att rädsla för kursfall leder till vinsthemtagning.

Volymbalansen är svagt negativ vilket kortsiktigt försvagar den stigande trendkanalen något.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

 

Hennes & Mauritz B ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket enligt Investtechs forskning ger svaga utsikter för kursutvecklingen kommande månader. Genomsnittsaktien i en fallande trendkanal på Stockholmsbörsen har historiskt underpresterat marknaden med 2,0 procentenheter på tre månaders sikt.

Kursen har fortmat ett horisontellt motstånd strax under taket i trendkanalen och måndagens slutkurs resulterade i att ett kortsiktigt stöd vid 138 kronor bröts vilket är en negativ signal.

Insiderhandeln är maximalt positiv efter att stora köp rapporterats sedan ett drygt år tillbaka. Det indikerar att insiders tror på en kursvändning baserat på fundamentala anledningar och det håller upp rekommendationen något.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -