Heta Listan genom kinesisk portal

Heta Listan Inför juni gör vi en förändring i handelsmodellen bakom affärsförslagen. Sen presenteras veckans kandidat, som är ett kinesiskt bilbolag på internet.

Vi gör en viktig förändring i modellen bakom Heta Listan. Under tre år har varje affärsförslag fått en stop loss, mål- och triggerkurs. Nu slopas den fasta målkursen och istället ska vinnarna ridas så länge trenden är positiv. Verktyget för att bedöma trenden blir de glidande medelvärdena MA50 och MA200.

Förändringen innebär att modellen blir mer långsiktig i de fall som rekommendationerna går vår väg. Det kommer därför ställas större krav på löpande bevakning och utvärdering av de enskilda affärsförslagen.

Fördelningen mellan vinst- och förlustaffärer har varit relativt jämn sedan start. Med nuvarande handelsregler är modellen lönsam eftersom en vinstaffär i regel betalat för tre förluster.

Relationen mellan vinst- och förlustaffärer kommer sannolikt inte förändras nämnvärt. Men lönsamheten skulle kunna förbättras avsevärt genom att inte ta hem snabba vinster redan efter 15-procentiga uppgångar, vilket varit standardförfarandet hittills.

Skulle vi istället, som klyschan säger, låta våra vinnare löpa, även om det bara handlar om ett fåtal riktigt lyckad affärsförslag per år, kan lönsamheten öka kraftigt i Heta Listans trendföljande modell.

Trots att målkursen slopats har vi möjligheten att låsa in eventuella vinster, det kommer ske genom att i större utsträckning justera stop loss-nivåerna allt efterhand.

Det har passerat ett par trevande börsdagar i USA och i Stockholm fick vi under onsdagen en negativ rekyl. Handeln sker dock fortsatt med en positiv underton och riskviljan märks tydligt i kraftiga kursreaktioner på småbolagslistorna.

Heta Listan rymmer bara amerikanska bolag för närvarande. Macy’s har stigit nära 10 procent över vår trigger. Utbrottet på ovansidan dröjde något men nu utvecklas aktien som vi förväntat.

Även avkastningen på affärsförslaget Intuit närmar sig 10 procent, och aktien ett nytt rekordhögsta. I övrigt har Burlington backat något och den volatila kandidaten Splunk har kvalat in på listan.

Här är veckans kandidat:

Autohome Inc (ATHM)

Trigger 108,00. Stop loss 102,00.

Autohome är en av de främsta källorna till information för kinesiska bilköpare. Sajten rymmer både professionella och användarnas egna recensioner av olika bilmodeller.

Men Autohome är också en e-handelshub, där kinesiska bilförsäljare kan annonsera mot en avgift. Förutom själva bilaffären hjälper Autohome till att mäkla finansiering, fordonsförsäkringar och serviceavtal. Sen rymmer sajten ett biltorg för begagnat, likt blockets bildel, samt ett forum för bilintresserade.

Kina är en av världens viktigaste marknader för personbilar och tillväxten har varit kraftig senare år. Landet har en svällande medelklass och många hushåll står inför sitt första bilköp. Bara i april såldes 1,9 miljoner bilar i Kina, vilket är en 11 procentig ökning mot ett år tidigare.

Bilplattformen är lönsam. På rörelsenivå förväntas Autohome generera en rörelsemarginal på över 40 procent under 2018. Omsättningen väntas öka med knappt 11 procent år mot år. P/E-talet på 2018-års estimat är närmare 33, enligt 4-traders samlade konsensus-siffror.

Köp aktien på amerikanska New York Stock Exchange om den stiger över 108,00 dollar och sätt stop vid 102,00 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -