Dagens nya aktierekar

Börs Pandora, Gaming Innovation och Doro finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Carnegie höjer riktkursen för Elekta till 120 kronor från 105 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg och hänvisar till en analys daterad 23 maj. Tidigare i veckan har både Nordea och ABG höjt sina riktkurser för Elekta och upprepat sina köp-råd. Elektas rapport väntas nästa fredag.

Carnegie har nedgraderat det danska smyckesbolaget Pandora till sälj, från tidigare behåll. Det skriver Bloomberg.

Pareto inleder bevakning av telefontillverkaren Doro genom att sätta rekommendationen köp och riktkursen 57 kronor. Det rapporterar Bloomberg News. Doro stängde på 42:40 kronor på torsdagen.

SEB Equity har tagit upp bevakning av gamblingbolaget Gaming Innovation Group, GiG, genom att sätta rekommendationen till köp. Det rapporterar Bloomberg News.

Gaming Innovation är noterat i Oslo, men har enligt besked i maj påbörjat en process för att notera aktien i Stockholm i stället. I styrelsen för Gaming Innovation finns Henrik Persson Ekdahl, styrelseledamot, storägare och tillförordnad vd i Catena Media, ledamot. investeringsbolaget Optimizer Invest, största ägare i Catena Media och med Henrik Persson Ekdahl som partner och medgrundare, är även GiG:s näst största ägare med 11,5 procent av aktierna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -