Invuo säljer, fortsätter verksamheten

Börs Invuo, som tidigare hette Seamless, har beslutat att sälja samtliga sina finansiella tillgångar relaterade till Seamless Distribution Systems (SDS) för en totalsumma om 17,5 miljoner kronor.

Köpare av tillgångarna är ett konsortium av svenska investerare, som inkluderar ledamöter i SDS ledningsgrupp och styrelse, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Likviditetstillförseln gör det möjligt för Invuo att fortsätta verksamheten och att investera i sina två affärsområden, Meawallet och Eproducts, enligt bolaget.

Osäkerheten på kort sikt kopplad till Invuos likviditet har därmed undanröjts, enligt bolaget.

"Baserat på bolagets nuvarande affärsplan, som inkluderar en accelererad ökning av tecknade ordrar av Meawallet i år, och att Eproducts i år levererar en resultatutveckling som innebär break-even eller bättre, förväntar sig bolaget att kunna bibehålla tillräcklig likviditet för att kunna finansiera verksamheten åtminstone fram till utgången av 2018", skriver Invuo.

Vidare meddelar Invuo att bolaget kommer att överväga att vidta rättsliga åtgärder riktade mot AJ Group Holdings.

Enligt Invuo har AJ Group ingått ett teckningsåtagande om en investering i Invuo-aktier och SDS-relaterade tillgångar om totalt 52 miljoner kronor.

"Till följd av att AJ Group har underlåtit att fullgöra sina skyldigheter enligt teckningsåtagandet kommer Invuo att överväga vidtagande av rättsliga åtgärder med anledning av detta allvarliga kontraktsbrott", skriver Invuo.

Samtidigt meddelas att styrelseledamoten Sheliza Jamal har begärt utträde ur styrelsen med omedelbar verkan.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -