Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är tekniskt neutral enligt Investtechs tekniska analyser. Här är två aktier som får köpsignaler och en som får sälj.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Kursen har tagit sig allt närmare topparna vid 595-600 punkter vilket ökar risken att framförallt kortsiktiga investerare överväger att ta hem eventuella vinster. En slutkurs över 600 skulle vara en positiv signal.

Investtechs Hausseindex indikerar att det är övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, och att det är jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs statistik på säsongsvariationer visar att Stockholmsbörsen befinner sig i en svag period, som varar fram till slutet av juni.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

ÅF har passerat motstånden runt 190 kronor och utlöst köpsignaler från rektangelformationer vilket indikerar att det är optimister som driver kursen efter en tids konsolidering.

Köpsignalerna från rektangelformationerna tillsammans med den stigande trendkanalen ger statistiskt goda utsikter för aktien att leverera meravkastning mot börsen kommande månader. Samtidigt saknas horisontella motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Dometic Group AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trendkanaler formas efter att köpare över tid varit villiga att möta säljarnas krav på allt högre priser. Det indikerar att optimismen kring bolagets kommande ekonomiska utveckling tilltar och enligt Investtechs forskning tenderar aktier i stigande trendkanaler att stiga i en takt högre än börsen kommande månader.

Positiv volymbalans stärker trendbilden samtidigt som högt rsi indikerar att kortsiktigt momentum är starkt positivt. Taket i trendkanalen kan begränsa uppsidan, men en slutkurs över taket skulle signalera starkare stigningstakt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Attendo har brutit en fallande trendkanal vilket innebär statistiskt förbättrade utsikter för aktien. Kursen har emellertid kortsiktigt drivits ned på hög volym vilket antyder att många investerare anser aktien stigit för mycket och att rädslan för kursfall är påtaglig.

Närheten till motståndet vid 86 kronor och relativt stort avstånd till stödet vid 76 kronor indikerar att dagens kurs kan vara en bra utgångskurs.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att handelsmönstret bland insiders är ett svaghetstecken för aktien.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -