DI: Rabatt ger köpläge i Latour

Börs Stor premie har blivit betydande substansrabatt och därmed har ett köpläge i Latour uppstått. Det menar Dagens Industri som i sin måndagsanalys tittat på "Stockholms bästa investmentbolag" och alltså kommit fram till att aktien är köpvärd.

"Är det något av börsens investmentbolag som gjort sig förtjänt att handlas med premie är det Latour. Sedan Gustaf Douglas tog över bolaget i mitten av 1980-talet har aktien haft en genomsnittlig årlig avkastning på 24 procent", skriver Dagens Industri i analysen.

Tidningen menar att flera av portföljbolagen, däribland HMS Networks och Tomra, har höga värderingar i nuläget. Däremot ser Latours helägda industrirörelse försiktigt värderad ut.

DI tar även upp att aktien pressats av att den petats ur benchmarkindexet OMXSB. Aktien har backat drygt 7 procent de sex senaste månaderna.

"Ska du välja en aktie att ta med dig till en öde ö är Latour ett bra val. Eftersom aktien nu pressas av de övergående effekterna av en indexomviktning kan det bli fråga om ett par tämligen raska årsavkastningar från 92-kronorsnivån. Passa på!", lyder analysens slutkläm.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -