Dagens nya aktierekar

Börs Intrum och Oncopeptides finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för bioteknikbolaget Oncopeptides till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 130 kronor från 105.

Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

På torsdagen publicerades ett abstrakt för Horizon-studien där tumörssvarsfrekvensen, ORR, var lägre än tidigare. Aktien var som mest ned hela 19 procent men slutade drygt 6 procent lägre. På fredagen fortsatte aktien ned och hade vid 10.10-tiden tappat närmare 8 procent.

Carnegie höjer rekommendationen på Intrum till köp, från tidigare behåll. Det rapporterar Reuters. Intrum handlas kring 231 kronor på fredagen, en uppgång med 3,6 procent.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexpol till 115 kronor från 95 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Hexpol stängde på 96:15 kronor på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kinnevik till 360 kronor från 340 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Barclays höjer sin riktkurs för Sandvik något, till 170 från 162 kronor, efter att ha anordnat en telefonkonferens med koncernens gruvchef på torsdagen. Det framgår av bankens referat från konferensen, där rekommendationen jämvikt upprepas för Sandvik. Aktien stängde på 160:65 kronor på torsdagen.

"Efterfrågetrenderna är fortsatt robusta men, vilket är viktigt, vi tror att ledningen har en större känsla för vikten av att adressera affärsområdets kostnadsbas än vad som är allmänt känt", skriver Barclays.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -