Heta Listan på jakt efter Big Data

Heta Listan Det finns enorma värde i att analysera Big Data. Veckans kandidat är ett amerikanskt bolag som hjälper sina kunder samla in och sortera den.

Nextera Energy lämnar listan efter att aktiekursen nått vår stop loss-nivå. Alla övriga affärsförslag har istället stigit sen förra veckan.

Macy’s levererade en bra rapport och äntligen blev fick aktien den en skjuts uppåt vi väntat på. Hela klädsektorn drogs med högre efter att Macy’s slagit analytikernas koncensus och under onsdagen steg 12 procent.

Varuhusets försäljning steg till 5,54 miljarder dollar i kvartalet, mot väntade 5,36 miljarder dollar. Resultatet per aktie var 30 procent bättre än koncensus. Vårt andra klädbolag, Burlington tangerade återigen ett nytt rekordhögsta i veckan.


Ett fortsatt muntrare börshumör gläder oss, och ger fortsatt goda förutsättningar för att presentera nya kandidater.

Veckans aktie är resultatet av en amerikansk bolagsscreening med fokus på vinsttillväxt och trenden över 52 veckor. Ett teknikbolag med inriktning mot big data och AI. Volatilitet, och värderingarna är skyhöga, så ta det varsamt med positionsstorleken.

Splunk (SPLK)

Trigger 116,00. Målkurs 145,00. Stop loss 106,00.

Splunk är en amerikansk snabbväxare med målbilden att omsätta 2 miljard dollar år 2020. Bolaget har idag 15 400 kunder men siktar samma år på att ha nått en kundstock på 20 000. Kundtillväxten är en viktig del i strategin men även merförsäljning och större ordervärden väntas bidra positivt.

Teknikbolaget förser sina kunder med lösningar för att samla in, indexera och analysera maskingenererade data. Detta är en av det snabbast växande nischerna inom big data, som generats av exempelvis webbsidor, nätverk, och teknikapparater. Genom att analysera klick, beteenden och nätverksaktivitet kan bolagen vinna viktiga insikter.

Mängden digital information väntas explodera kommande år. År 2020 förväntas deras universum vuxit till 44 zettabytes, vilket innebär en dataproduktion 44 gånger högre år 2020, än år 2009.

Antalet uppkopplade maskiner år 2021, väntas vara tre gånger större än den mänskliga populationen.

Delar av erbjudande ryms i molnet. Intäkterna därifrån förväntas ha stigit till 250 miljoner dollar år 2020, vilket kan ställas i relation till intäkternas storlek i fjol. Då var de 45 miljoner dollar.

Molntjänsternas del av de totala intäkterna ska öka till 25 procent. Och de prenumerationsbaserade intäkterna, som idag står för 16 procent av omsättningen ska växa till hälften.

Analytikerna som följer bolaget förväntar sig att omsättningen stiger med 30 procent under räkenskapsåret som avslutas i januari 2019. Det innebär intäkter om 1,63 miljarder.

Bolaget genererade en justerad rörelsemarginal på 12 procent ifjol, vilket väntas öka till 14,5 under räkenskapsåret 2019.

Den justerade vinsten per aktie väntas öka med 62 procent detta räkenskapsår och ytterligare 45 procent året därefter. Värderingen är skyhög. P/E-talet baserat på den justerade vinsten 2019 uppgår till 115. PEG-talet är 3. Marknadsvärdet är 16,7 miljarder dollar.

Nästa kvartalsrapport släpper bolaget den 24 maj, förvänta stora svängningar i samband med rapporten. Köp aktien om den stiger över 116,00 dollar och sätt stopp vid 106,00 dollar, eller ta det säkra före det osäkra och avvakta till rapporten är offentliggjord.


Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -