JM stiger kraftigt på börsen

Börs Bostadsutvecklaren JM fortsätter klättra på onsdagen, efter en stark tisdag. Nordea har plockat in aktien i två av sina modellportföljer medan även svensk boprisdata för april publicerats.

Nordea har lagt till JM i sin nordiska och svenska modellportfölj, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på onsdagen. Banken framhåller att JM:s aktiekurs har halverats sedan toppen och att aktien nu är "redo för en comeback".

"Vi baserar det på den extremt låga värderingen och vår tro om att andrahandsmarknaden kommer att visa ytterligare tecken på en stabilisering de kommande månaderna. Vi anser även att aktien har en attraktiv värdering givet ett mer negativt scenario", skriver Nordea.

På onsdagsmorgonen visade Valueguards HOX-index för april att de svenska bostadspriserna, säsongsrensat, steg 0,4 procent under april. På den för JM viktiga Stockholmsmarknaden ökade bostadsrättspriserna 1,7 procent under månaden.

Utöver att andrahandsmarknaden i Stockholm börjar visa bräckliga tecken på en stabilisering sker detsamma i Oslo, en annan marknad där JM verkar, påpekar Nordea vidare.

SEB-ekonomen Olle Holmgren säger till Nyhetsbyrån Direkt att prisstatistiken för april var lite starkare än förväntat.

"Priserna har tydligt stabiliserat sig i år och hittills i maj ser ut som om de fortsätter lite uppåt", säger han med påpekande att det fortfarande finns "en del oro kvar" då "framför allt när det gäller nyproduktion, där det verkar som om ganska många lägenheter kommer att komma ut på marknaden".

JM lyfter nära 8 procent till 190 kronor på onsdagen. Aktien klättrade drygt 4 procent på tisdagen då ABG Sundal Collier upprepade köp tillsammans med riktkursen 270 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -