Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är tekniskt neutral enligt Investtechs tekniska analyser. Här är två aktier med köpsignaler och en aktie som får sälj.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Motstånden upp till 600 punkter indikerar att rädslan för kursfall är påtaglig på dessa nivåer och motstånden kan mycket väl fortsätta ett begränsa uppsidan.

Investtechs Hausseindex indikerar att det är övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, och att det är jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs statistik på säsongsvariationer visar att Stockholmsbörsen befinner sig i en svag period, som varar fram till slutet av juni.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Midsona B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket ger statistiskt goda utsikter för meravkastning mot börsen kommande månader. Närheten till taket i trendkanalen kan leda till rekyler ned, medan en slutkurs över trendtaket ytterligare skulle förstärka utsikterna.

Högt rsi indikerar att kortsiktigt momentum är starkt i aktien och det ökar möjligheten för ytterligare uppgång på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Kambi ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trendkanaler följts av en genomsnittlig meravkastning mot börssnittet på 1,9 procentenheter på tre månaders sikt.

Närheten till golvet i trendkanalen indikerar att dagens kurs kan vara en bra ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

ICA Gruppen har brutit tidigare stöd strax över golvet i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det finns istället motstånd vid 280-285 kronor som kombineras med hög handelsvolym, vilket enligt teknisk analys-teori indikerar att dessa är starka.

Trendkanalen ger enligt Investtechs forskning svaga utsikter för kursutvecklingen kommande månader, samtidigt stärks trendbilden av negativ volymbalans vilket innebär att kursen normalt faller på dagar med hög handelsvolym och stiger på dagar med låg handelsvolym.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -