På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sportbilsikonen har sålt slut

Aktier Sportbilstillverkaren Ferrari som är noterad i Milano och New York levererade igår ett överraskande starkt kvartalsresultat.

Rörelseresultatet steg till 272 miljoner euro vilket motsvarar en ökning med 13 procent jämfört med fjolåret. Vinsten var 4 procent högre än marknadens vinstförväntningar som låg på 262 miljoner euro. Aktien har stigit med 5 procent på Milanobörsen idag.

Ferraris VD Sergio Marchionne sade på gårdagens analytikermöte att bilproduktionen för 2018 och en bit in i 2019 redan är slutsåld. Första kvartalet 2018 är ett nytt rekordkvartal för den Maranello-baserade sportbilstillverkaren.

Bolaget såg ökad efterfrågan på alla marknader. Störst tillväxt hade den kinesiska marknaden som ökade med hela 18 procent. Årets Formula 1-säsong som är viktig för Ferrari har startat bättre än på flera år. Ferrari-teamet har tagit två förstaplatser och man leder det viktiga konstruktörsmästerskapen.

Analytiker ser spänt fram emot Ferraris kapitalmarknadsdag i september. Då ska bolaget presentera detaljer för det ikoniska italienska varumärkets expansion till nya segment, inklusive sportfordon och elektriska hybridbilar. Tidigare har det spekulerats i att Ferrari kommer lansera en SUV, då man tittat på den tyska sportbilstillverkaren Porsches framgång med sina två SUV:ar som står för över halva omsättningen och stor del av vinsten.

Ferrari har flaggad för att vinsten kommer att stiga till minst 1,1 miljarder euro i år och till 2 miljarder euro år 2022.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -