Indutrade: 371 Mkr före skatt

Börsr Teknikförsäljningsbolaget Indutrades ebita-resultat blev 451 miljoner kronor för det första kvartalet 2018.

Analytikerna hade räknat med ett ebita-resultat på 449 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning inför rapporten.

Ebita-marginalen blev 11,6 procent. Väntat var 11,4 procent.

Försäljningen uppgick till 3.897 miljoner kronor för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 3.929 miljoner kronor.

Resultat före skatt blev på 371 miljoner kronor, att jämföra med väntade 369 miljoner.

Indutrades resultat för det första kvartalet överensstämde väl med analytikernas prognoser inför rapporten.

Omsättningen ökade med 10 procent, varav 3 procentenheter organiskt. Rörelseresultatet ebita uppgick till 451 miljoner, en ökning med 11 procent från fjolåret, och helt i linje med förväntningarna.

"Under det första kvartalet har marknadsläget varit fortsatt bra med en stabil och hög efterfrågan. Orderingången under kvartalet var god och ökade med 14 procent varav 3 procent organiskt", konstaterar vd Bo Annvik i rapportens vd-ord.

Orderingången ökade organiskt inom sex av de åtta affärsområdena och orderingången översteg faktureringen med 7 procent, framgår det vidare av delårsrapporten.

Negativa inslag under kvartalet utgörs av färre faktureringsdagar än under året innan samt att den kalla vintern hämmat i synnerhet de bolag i koncernen som är verksamma med bygg- och anläggning.

Omstruktureringen av Sander Meson-gruppen, som inleddes i slutet av 2017, går alltjämt enligt plan, uppger Bo Annvik vidare.

Några utsikter för kommande kvartal bjuder vd:n inte på, utöver att bolaget haft en bra start på året med ett stabilt affärsklimat och bra underliggande efterfrågan, och förutsättningarna till positiv utveckling och lönsam tillväxt är goda.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -