Affärsvärldens nya aktieråd

Börs Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Engelska Skolan, finländska skogsmaskinsbolaget Ponsse och tjänsteföretaget Wise Group. Rekommendationen avvakta gäller för THQ Nordic.

Det framgår av tidningens senaste nummer.

Utbildningsbolaget Engelska Skolan är en populär friskola med 161.000 elever i kö till 24.000 platser och är på tapeten inför höstens riksdagsval. Sedan slutet av januari har dock aktien tappat hela 25 procent och Affärsvärlden anser att det har lett till ett köpläge.

Aktien i finländska Ponsse, som tillverkar skogsmaskiner, har lyft 30 procent under det senaste året. Konjunkturuppgången i skogen har som bekant lyft skogsaktier som Stora Enso och Holmen till ständigt nya rekordnivåer, vilket har bidragit till ökad efterfrågan för underleverantörer som Ponsse. Affärsvärlden anser att det är för tidigt att sälja och att aktien har potential att gå bättre än börsen under det kommande året.

Affärsvärldens rekommendation för aktien i bemanningsföretaget Wise Group släpptes redan på onsdag, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om då. Aktien har, enligt Affärsvärlden, utvecklats negativt sedan inledningen på fjolåret med ett kursfall från drygt 70 kronor till nuvarande knappa 53 kronor. Affärsvärlden anser att fallet har gett en lockande rabatt och rekommenderar alltså köp.

THQ Nordic har rusat 269 procent senaste året och Affärsvärlden anser att värderingen i dataspelsföretaget har sprungit iväg alldeles för mycket för att motivera dagens kurs. Rådet blir därför att vänta med THQ Nordic.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -