Heta Listan lutar sig tillbaka

Heta Listan: Förutsättningarna att lyckas med kortsiktiga affärsförslag har försämrats när Stockholmsbörsen nu slagit i det sluttande trendtaket. Därför avvaktar vi med nya kandidater.

Det gick fort uppåt när Stockholmsbörsen, tillsammans med övriga aktiemarknader i Europa steg högre under förra veckan. I Stockholm betraktar vi rörelsen som en positiv rekyl, men att den längre trenden sluttar. Sen november har Stockholmsbörsens storbolagsindex fallit på marginalen, vilket gör att den medellånga trenden inte kan tolkas som annat än avvaktande, eller svagt negativ.

På två dagar har index backat 2,5 procent. Det motsvarar ungefär halva stigningen inom den positiva rekylen. Så länge index inte stiger över det slutande trendtaket planerar vi efter att OMXS30-index befinner sig i början av en negativ trend. Den högre volatiliteten kan också tolkas som ett tecken på att en mer långsiktig trendvändning är i antåg.

Såväl ledande europiska index som tyska DAX som tekniktunga USA-börsen Nasdaq har visat tidiga tecken på svaghet. Men till skillnad från Stockholmsbörsens storbolagsindex har det långa medelvärdet inte vänt nedåt ännu på USA-börsen. Med tillräckligt många affärsslag redan i spel avvaktar vi med nya kandidater till nästa vecka.

 

På Heta Listan ryms nu sex bolag. Kortjätten Visa har gjort övriga aktier på Heta Listan sällskap. Bolaget kommer med rapport efter USA-börsens stängning idag, den 25 april.

Nytillkommen på listan är också amerikanska energibolaget Nextera Energy. Tillsammans med norska oljeservicebolaget PGS har listan två aktiva affärsförslag inom energisektorn. För att säkra en större del av vinsten i PGS höjer vi ytterligare stop loss-nivån till 29,50 norska kronor.

Burlington har fallit tillbaka. Den tidigare vinsten på 5,5 procent har bytts ut mot en förlust. Macy’s däremot har stigit högre och aktiekursen befinner sig återigen kring vår ingångsnivå.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -