Norge IP-blockar spelbolag

Börs Utländska spelbolag kommer att via IP-adresser blockeras från att verka på den norska bettingmarknaden. Det kommer det norska Stortinget snart att besluta om, rapporterar den norska tidningen VG.no.

Formellt kommer åtgärder att klubbas igenom den 7 maj. Åtgärderna, som även omfattar utökade befogenheter för myndigheten Lotteritilsynet, görs enligt partierna bakom förslaget för att skydda det norska spelmonopolet och för att göra det svårare för utländska spelbolag.

Enligt förslagen ska Statens pensjonsfond utland, det som brukar kallas Oljefonden, förbjudas att äga aktier i utländska spelbolag.

I den portfölj som benämns Norges Bank i ägardatatjänsten Holdings ingår Leo Vegas med drygt 3,3 miljoner aktier, motsvarande cirka 3,3 procent av kapitalet. Även en mindre post i Betsson, cirka 25.000 aktier, finns i portföljen.

Norges Bank äger dessutom aktier i spelbolagsunderleverantörer som Kambi, Evolution Gaming samt en mycket liten post i Net Ent.

Nyhetsbyrån Direkt söker flera av bettingbolag för en kommentar kring beskeden från Norge. Cherry har via mail hälsat att bolaget inte har några kommentarer för tillfället, men att det utreder vilka effekter åtgärderna skulle kunna få på bolagets norska verksamhet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -