EQT, korruption och nyproduktionen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

EQT IN PÅ NY BANA. Riskkapitalfonden EQT siktar på att ta betydande minoritetsposter i medelstora börsbolag. EQT ska snart hämta in kapital för en sådan fond. (DI)

BRUTALT LÄGE I NYPRODUKTION. Räkna med flera konkurser bland bostadsutvecklare, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold. (SvD)

TORONTO. Tio personer har dött och 15 personer har skadats efter att ha blivit påkörda av en skåpbil i Toronto, Kanada. Polisen har gripit den misstänkte föraren, men uppger att man inte känner till orsak eller eventuellt motiv till händelsen. (SR-Ekot)

KORRUPTION. Flera ledamöter inom Europarådets parlamentariska församling misstänks i en extern granskning för korruption med kopplingar till Azerbajdzjan. (SR-Ekot)

INTE VÅRT FEL. Hårdare krav på bolåntagare är inte förklaringen till att bostadsbyggandet sjunker, enligt finansmarknadsminister Per Bolund: "Man tar på sig en stor risk om man ska lösa bostadsmarknaden genom att ge krediter på ett sätt som har historiskt varit oansvarigt". (DN)

DERAS FEL. Bostadsminister Peter Eriksson hävdar att det är byggbolagens fel att det inte har blivit en enda subventionerad hyreslägenhet i Stockholm. (DI)

MERA. Liberalerna vill anslå mer pengar till försvaret än vad överbefälhavararen har begärt. (DN)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -