Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är tekniskt neutral enligt Investtechs tekniska analys, och här är aktierna med köpsingaler.

Stockholmsbörsen ligger i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt, där trendgolv och trendtak finns runt de indikerat starka stöd- och motståndsnivåerna vid 546 respektive 600 punkter. En horisontell trend indikerar påtaglig osäkerhet kring den kommande kursutvecklingen och hög volatilitet är typiskt för denna typ av trend.

Kursen har pressats upp inför och i inledningen av rapportperioden och kursen har passerat tidigare motstånd vid och strax under 580 punkter vilket är en positiv signal. Stigande rsi och positiv volymutveckling indikerar att optimismen tilltar, men det finns ytterligare motstånd strax över dagens nivå som kan begränsa uppsidan. Vi bör se att rsi fortsätter att stiga, att volymutvecklingen fortsätter att vara positiv och att kursen passerar 600 punkter innan indexet signalerar ytterligare uppgång på längre sikt.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandel bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Investtechs Hausseindex indikerar att det råder svag övervikt av optimister på kort sikt, medan det råder jämvikt av optimister och pessimister på lång sikt.

Investtechs statistik över säsongsvariationer på Stockholmsbörsen de senaste tio åren visar att indexet avslutat april med en uppgång, som sedan följts av en period med negativ kursutveckling. Genomsnittsutvecklingen fram till slutet av juni motsvarar en genomsnittlig nedgång på cirka fem procent.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

 

 

Kursutvecklingen under måndagen indikerar att Alfa Laval överträffade investerarnas förväntningar då kursen steg på hög volym.

Investerare har över tid betalt allt högre priser för att köpa in sig i aktien, som ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Trendkanalen, köpsignalen från rektangelformationen, högt rsi och positiv volymbalans ger alla, enligt Investtechs forskning, statistiskt goda förutsättningar för ytterligare uppgång.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

 

MTG B visade svaghetstecken veckorna innan rapport, med en kortsiktigt fallande trend och svagt rsi-värde. Rapporten som redovisades under måndagen resulterade emellertid i en reaktion upp som klart förättrade de statistiska förutsättningarna för aktiens kommande kursutveckling. Aktien är tillbaka i en stigande trendkanal på medellång sikt. Enligt Investtechs forskning ges därmed goda statistiska förutsättningar för ytterligare uppgång och trendilden stärks dessutom av positiv volymbalans.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

 

 

Fagerhult föll på tilltagande volym under måndagen i samband med att bolaget redovisade sin kvartalsrapport. Det indikerar att rapporten inte riktigt nådde upp till de ökade förväntningar som investerare hade inför rapporten.

Motståndet runt 109 kronor har stärkts av ytterligare en topp och nedgång på hög volym under de senaste två handelsdagarna indikerar att osäkerheten tilltar på kort sikt. En slutkurs över motståndet skulle vara en positiv signal, medan en slutkurs under stödet vid 100 skulle vara en negativ signal.

Investtechs rekommendation: Neutral.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -