Leovegas spikar nya finansmål

Börs Spel- och kasinobolaget Leovegas släpper nya finansiella mål med sikte på år 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt de nya målen planerar Leovegas ha intäkter om minst 600 miljoner euro år 2020 och uppnå minst 100 miljoner euro i ebitda-resultat samma år.

"Mot bakgrund av en stark organisk tillväxt, och ett flertal förvärv som bidrar till framgången som tillväxtbolag, har styrelsen i Leovegas antagit nya finansiella mål för koncernen", motiveras målen i pressmeddelandet.

Leovegas intäkter uppgick till 217 miljoner euro under 2017. Det justerade ebitda-resultatet var 27,9 miljoner euro.

"2015 satte vi målet att nå 300 MEUR i intäkter 2018, det nya intäktsmålet innebär en fördubbling till minst 600 MEUR år 2020 och inkluderar inte eventuella större förvärv. Samtidigt siktar vi på minst 100 MEUR i EBITDA vilket implicerar en justerad vinst per aktie om minst 8 SEK år 2020", säger Gustaf Hagman, Leo Vegas vd.

Till en sammanställning gjord av SME Direkt i slutet av februari har två analytiker gett bidrag vad gäller år 2020 och snittet av dessa två ligger på 552 miljoner euro vad gäller intäkterna och på 101 miljoner euro i fråga om ebitda.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -