H&M: Didner & Gerge har sålt allt

Börs Didner & Gerge Aktiefond har under det första kvartalet sålt hela sitt kvarvarande innehav, cirka 12 miljoner aktier, i H&M. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Den sålda posten motsvarar cirka 0,7 procent av aktiekapitalet i klädbolaget och var, baserat på snittkursen under det första kvartalet, värd cirka 1,7 miljarder kronor.

Didner & Gerge ägde som mest drygt 16,8 miljoner aktier, motsvarande 1 procent av kapital i H&M. Så stor var ägarposten så sent som i november och i december sålde Didner & Gerge 5,2 miljoner aktier.

I en intervju med Dagens Industri i december riktade Henrik Didner, medgrundare av och en av ägarna i fondbolaget, kritik mot H&M och menade att bolagsledningen led av "något bristande probleminsikt". Han antydde då även att tålamodet med aktien hade minskat.

"Ledningen har inte riktigt tagit till sig omfattningen av hur omvärlden har förändrats, tyvärr. Man är uppenbarligen inte lika framgångsrik som man varit tidigare, och det har man inte riktigt reagerat på. Man har fortsatt öppna lite nya koncept som sägs vara framgångsrika och ha bra tillväxt, men ser man på vad som har hänt i bolaget de senaste åren så är utvecklingen totalt sett inte bra och marginalen har gått ned hela tiden", sade Henrik Didner till Dagens Industri i december.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -